Huiswerk

Huiswerk speelt een belangrijke rol in het leerproces van de leerlingen. Als school stimuleren we ouders om betrokken te zijn bij het huiswerkproces. Vanaf groep 1 kunnen de leerlingen huiswerk meekrijgen. De groepsleerkracht bepaalt de inhoud en hoeveelheid.

Bij het toewijzen van huiswerk houden wij rekening met de volgende richtlijnen:

  1. Duidelijke instructies: Huiswerkopdrachten worden duidelijk uitgelegd, zodat leerlingen precies weten wat er van hen wordt verwacht.
  2. Realistische hoeveelheid: We streven ernaar om huiswerkopdrachten aan te bieden die in een redelijke hoeveelheid tijd kunnen worden voltooid. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen het oefenen van vaardigheden en het vermijden van overbelasting van leerlingen.
  3. Relevantie en afstemming: Huiswerk is gerelateerd aan de lesstof die in de klas wordt aangeboden en ondersteunt de leerdoelen van ons curriculum. Het wordt zorgvuldig afgestemd op het niveau en de behoeften van de leerlingen of individuele leerling.
  4. Feedback en opvolging: Huiswerk wordt gecontroleerd op school en voorzien van constructieve feedback. Indien nodig wordt er in de klas tijd besteed aan het bespreken van het huiswerk.
  5. Verscheidenheid aan opdrachten: We geven verschillende soorten huiswerkopdrachten mee, zoals schriftelijke opdrachten, leesopdrachten, online oefeningen of stampwerk (zoals de tafels).

Tip: Creëer een rustige en gestructureerde leeromgeving. Zorg voor een rustige plek waar uw kind zich kan concentreren op zijn of haar schoolwerk. Vermijd afleidingen zoals televisie of videogames. Zorg ook voor een opgeruimde omgeving met voldoende benodigdheden zoals pennen en papier.